Hjelp WAP

Oppdatert 20. november 2002 av megler@netfonds.no


For generelle spørsmål om handletjenesten, se på FAQ og Service siden.

  1. Hva er WAP?
  2. Hvilke telefoner/browsere kan jeg bruke?
  3. Hvordan tar jeg tjenesten i bruk?
  4. Må man registrere seg?
  5. Hva koster det?
  6. Kommer sluttsedler i epost?
  7. Får man svar på utførte ordre?
  8. Jeg kommer ikke inn på tjenesten?
  9. Jeg kommer ikke videre etter å ha lagt inn informasjon om en ordre.
  10. Hva med oss som bruker Nokia 9110 Communicator

1. Hva er WAP?

WAP står for Wireless Application Protocol. Det er en offisiell standard for Internet til trådløse klienter som mobiltelefoner og håndholdte terminaler.
En WAP-klient kan ikke uten videre se på "vanlige" Internettsider. Kun sider som er spesialtilpasset til WAP kan brukes. Netfonds tilbyr slike sider til sine kunder.

2. Hvilke telefoner/browsere kan jeg bruke?

I prinsippet skal alle telefoner som støtter WAP 1.1 standarden kunne se på sidene. I praksis viser det seg at WAP er en svært ny teknologi som ikke er helt stabil.

Nokia:Tjenesten er utviklet på en 7110, også 6210 og 9110 fungerer bra. For 9110 er det egen informasjon lenger ned.
Siemens C35i:Denne telefonen har vi fått flere tilbakemeldinger med trøbbel om. Vi har selv testet med en slik en, og på det nåværende tidspunkt anbefaler vi ikke Siemens C35i som telefon dersom du skal handle aksjer hos Netfonds. Siemens Norge har bekreftet at denne telefonen har feil, og at det vil bli lagt ut en oppdatering.
Ericsson:Både R320 og R380 fungerer.
Palm: Vi har også brukt en Palm V, med AUS WAP. Også denne har vi gode erfaringer med. Eldre modeller (Palm III, Palm Pilot) har vistnok enkelte feil i nettverksprogramvaren sin, som gjør at de ikke virker med AUS WAP.
Opera: Den norskutviklete browseren Opera kan også vise WAP sider, dersom du ønsker å se på tjenesten før du tar den i bruk.

Vi ønsker tilbakemelding på hvordan tjenesten fungerer på andre telefoner enn disse. Slik tilbakemelding kan sendes til wap@netfonds.no.

4. Hvordan tar jeg tjenesten i bruk?

Adressen man skal gå til er wap.netfonds.no/. Denne kan man lagre som et bokmerke på telefonen sin. For detaljer om dette må du se i brukerveildeningen som fulgte med telefonen.
Telefonnummeret du skal sette opp telefonen får du ikke av oss, men av din mobilleverandør (Telenor, Netcom). På samme måte som et modem ringer samme nummer, uansett hvilken vevside du skal se på, ringer telefonen din samme nummer uansett hvilken WAP-side du skal se på.

5. Må man registrere seg?

Nei, det er ingen egen registrering til WAP tjenesten. Man bruker samme brukernavn og passord man får når man registrerer seg som kunde.

6. Hva koster det?

Det er ingen ekstrautgifter forbundet med WAP-tjenesten. Vi tar vår vanlig kurtasje. I tillegg kommer tellerskritt til din mobiloperatør.

7. Kommer sluttsedler i epost?

Ja, sluttsedler kommer i epost på vanlig måte.

8. Får man svar på utførte ordre?

På statussiden, (Velg handle på hovedmenyen, deretter status). Får du oversikt over dine ordre. Her vil det også komme opp om ordren er utført.

9. Jeg kommer ikke inn på tjenesten?

Send en mail til wap@netfonds.no og beskriv problemet. Det er fint om du oppgir hva du prøvde å gjøre, og hva slags telefon du bruker.
Ni at ti ganger kunder har problemer med å logge inn skyldes det at de ikke har skrevet brukernavn/passord riktig. Det er veldig lett å skrive dette feil på en liten mobiltelefon, og man må passe godt på å skille mellom store og små bokstaver.
Endel telefoner, spesielt Nokia, har en liten feil slik at det er nødvendig å skrive inn passordet to ganger.
På noen telefoner (spesielt Ericsson) er det viktig å huske den siste '/' når man legger inn bokmerke. Linken skal da være /

10. Jeg kommer ikke videre etter å ha lagt inn informasjon om en ordre?

På Nokia 7110 må man trykke på "Valg" knappen. Der vil det på menyen være mulighet for å velge "kalkuler".

11. Hva med oss som bruker Nokia 9110 Communicator?

Dersom du har en Nokia 9110 Communicator kan du nå velge om du vil bruke våre tjenester slik du alltid har gjort, eller om du vil bruke WAP-tjenesten. Å ta i bruk WAP tjenesten fra 9110 er en relativt komplisert affære. Det er nødvendig å bygge ut telefonen med et minnekort før du kan laste ned WAP-browseren. WAP-browseren ligger på Club Nokia sine vevsider og krever (gratis) registrering. Hva man velger kommer an på smak og behag. WAP tjenesten kan oppleves som betydelig raskere enn våre vanlige vevsider, men ikke all funksjonaliteten er tilgjengelig. Hvis du bare ønsker å se på noen kurser, eller gjøre en handel vil WAP tjenesten være å anbefale.