Denne siden fornyes snart!

Live | Norge | Sverige | Danmark | Europa | USA | Valuta | Råvarer | Gråmarked | Fond | NDXForsinkede kurser. Sist oppdatert: lørdag 20. oktober 
Oversikt
Kursliste
Indekser
Nyheter
Største handler
Tegningsretter
Historikk
Vinnere/tapere
Høy/lav

13/02-2018 08:00:23: (NAPA) Napatech A/S : Resultater for fjerde kvartal 2017

Napatech A/S : Resultater for fjerde kvartal 2017(København, 13. februar 2018) Napatech A/S ("Napatech", OSE: NAPA) rapporterte driftsinntekter på DKK 47.9 millioner i fjerde kvartal 2017 (DKK 92.3 millioner i Q4 2016), tilsvarende en nedgang på 48%, og en EBITDA på DKK -7.2 million (28.0), som en følge av kvartalsvis ordrevariasjon. Driftsinntektene for 2017 ble redusert med 12% sammenlignet med 2016.

"Fjerde kvartal 2017 var en skuffende periode for Napatech med hensyn til utviklingen i driftsinntekter og lønnsomhet, med lavere salg sammenlignet med samme periode i fjor. Nedgangen skyldes kvartalsvis ordrevariasjon etter utsettelse av noen større prosjekter til 2018. Napatech fortsetter imidlertid å tiltrekke seg sterk interesse for selskapets rekonfigurerbare dataløsninger. Selv om nord-amerikanske sluttbrukerselskaper og myndighetskunder skapte kortsiktig volatilitet i ordreinngangen for Napatechs program- og maskinvareløsninger, er selskapet godt posisjonert for å ta del i de store bransjetrendene knyttet til økt bruk av FPGAer i nettverksakselerasjon og sikkerhetsapplikasjoner i moderne datasentre," sier Henrik Brill Jensen, administrerende direktør i Napatech.

De store endringene innen kommunikasjon, skapt av økt bruk av skybaserte løsninger, 5G mobilteknologi og tingenes Internet (IoT), har ført til en kraftig økning i volumet av brukere, enheter og data. Endringene krever at organisasjoner tenker nytt i måten de designer, anvender, opererer og sikrer sine nettverk og tjenester. Et enormt skifte, som utnytter standard serverplattformer som vertskap for de viktigste applikasjonene og tjenestene innen nettverk og sikkerhet, er på vei. Napatech er en global leder innen forsterking av standardservere gjennom FPGA-baserte SmartNICs og programvare, for å øke innovasjon og frigjøre verdifulle dataressurser, som forbedrer tjenestene og øker inntektene.

"Naptech gjør dette gjennom å være applikasjonsdrevet og på den måten være i samsvar med de ledende sky-, mobil-, IoT- og sikkerhetsapplikasjonene og -tjenestene som ligger bak nettverkstransformasjonen. Vi er programvareorienterte, for på den måten å levere den mest verdifulle FPGA-programvaren for å akselerere og optimalt forbedre serverplattformene som er standard vertskap for disse ledende applikasjonene. Vi er maskinvareuavhengige, som gjør det mulig for våre programvareløsninger å støtte FPGAer på tvers av hele industrien av ledende leverandører. Og vi er designet for å brukes på tvers av hele ditt nettverk gjennom løsninger som skalerer for pris og ytelse på tvers av selskap, skydatasentre og hybrid skyanvendelse,"sier Brill Jensen.

Napatech gjennomfører denne reisen sammen med sine eksisterende og potensielle kunder i 2018. Dette har involvert investeringer i salg, markedsføring og utvikling som vil gjøre det mulig for selskapet å vokse sin omsetning knyttet til originalutstyrsprodusenter, gjennom nye designoppdrag som vil føre til toppvolumproduksjon i 2020-2022, og øke Napatechs rekkevidde knyttet til den rasktvoksende basen av sluttbrukerkunder innen selskaps-, serviceleverandør-, datasenter- og myndighetsnettverk.

Den økende etterspørselen for SmartNIC-maskinvare, -programvare og -tjenester representerer en katalysator for vekst fra Napatechs eksisterende produkter og løsninger, som forankrer selskapets ambisjon om en topplinje på 100 MUSD.

Selskapet forventer å gjenoppta veksten i driftsinntekter i 2018, men understreker at den kortsiktige visibiliteten er begrenset og vil bli påvirket av kvartalsvis ordrevariasjon og generell forretningsusikkerhet.

Som et resultat av Napatechs nylige salgsutvikling, og som en følge av en grundig evaluering av 2020-målsetningen, har selskapet sterk tro på 100 MUSD-topplinjeambisjonen, men erkjenner lengre opptrappingstid for noen av de nye applikasjonene. Vi tror derfor at målet vil bli nådd i 2022. Napatech gir i tillegg følgende målsetninger for 2018:

  • En inntektsvekst på 0 to 10% i USD
  • En bruttomargin på rundt 68%
  • En EBITDA-margin på rundt 15%

Ved utgangen av 2017 observerte selskapet at store originalutstyrsprodusenter hadde høyere lagerbeholdning enn normalt. Dette forventes å påvirke første kvartal 2018 ettersom kundene forventes å redusere sine lagerbeholdninger før plassering av nye ordre. I tillegg, prosjektene som ble utsatt fra 2017 til 2018 forventes ikke å materialisere seg i første kvartal 2018. Som et resultat av den kombinerte effekten forventer Napatech at første kvartal blir svakere enn normalt.

For ytterligere informasjon, vennligst se den vedlagte rapporten for fjerde kvartal 2017.

Napatech holder en investor-, analytiker- og mediepresentasjon kl. 09.00 (CET) på Hotel Continental i Oslo. Presentasjonen vil bli holdt av administrerende direktør Henrik Brill Jensen og vil være tilgjengelig på: http://www.hegnar.no/TV/kvartalspresentasjon/77796212

Lenken kan også finnes på www.napatech.com 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Henrik Brill Jensen, adm. dir

Telefon: +45 2011 1673

Epost: hbj@napatech.com

Niels Hobolt, finansdirektør

Telefon: +45 2045 5441

Epost: nh@napatech.com

Mediehenvendelser:

Geir Bjørlo, Corporate Communications AS

Telefon: +-47 915 40 000

Epost: geir.bjorlo@corpcom.no 

Om Napatech

Internet-of-things (IoT), skyen og mobiltelefonen har hver for seg endret måten selskaper drives på, og gjør dem i stand til å raskt kunne levere nye produkter og tjenester til kunder og ansatte. Napatech har en målsetting om å hjelpe organisasjoner til å se på virksomheten sin på en ny måte gjennom teknologimulighetene som springer ut av såkalt hyper-scale-design, og å gjøre disse mulighetene tilgjengelig for hvert enkelt nettverk. Vår SmartNIC-plattform muliggjør skyskalaytelse, effektiv drift, innovasjon og sikkerhet til datasentre i fortune 5000- selskaper, offentlige organer, tjenestetilbydere og skyoperatører. Vår Virtual Networking Platform kombinerer standardiserte lavkostnads- og høyvolum-servere med allsidigheten til Napatechs FPGA-baserte, programmerbare SmartNICs og programvare, som forbedrer datasenterytelse og reduserer kostnader for kunder gjennom ulike dataanalyseverktøy.

www.napatech.com

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12

This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Napatech A/S via Globenewswire


Nyheten er levert av GlobeNewswire.

Utforming  |  Personvern  | Bytt til sanntid Ingen åpne markeder
lørdag 20/10-2018 19:05:56