Forsinkede kurser. Sist oppdatert: tirsdag 21. mai  

15/05-2019 08:32:46: (KIT) Kitron: Harris tildeler samlekontrakt til Kitron for F-35-oppdragKitron: Harris tildeler samlekontrakt til Kitron for F-35-oppdrag

(2019-05-15) Kitron er tildelt en kontrakt fra Harris (NYSE: HRS) for produksjon av Integrated Backplane Assembly (IBA) for F-35. Kontrakten dekker et såkalt «Economic Order Quantity»-kjøp for produksjonsseriene 12 til 14. Den potensielle verdien av kontrakten er 18 millioner dollar.

IBA er en avansert og kompleks elektronikkmodul, og leveranser starter i år og fortsetter gjennom 2021.

. Med denne «Economic Order Quantity»-underleveransen har Kitron blitt den største internasjonale leverandøren for Harris Corporation. Dette er en prestasjon for en liten leverandør fra Norge, noe som gjør meg stolt, sier Hans Petter Thomassen, administrerende direktør i Kitron Norway.

Norge er et av de internasjonale partnerlandene som deltar i F-35-programmet. Under produksjonslisensavtalen mellom Kitron og Harris vil Kitron produsere, teste, vedlikeholde og reparere IBA i F-35.

F-35 Lightning II er et neste generasjons kampfly, som kombinerer avansert stealth-egenskaper med et jagerflys fart og manøvreringsegenskaper, avanserte oppdragssystemer, fullintegrert sensorinformasjon, nettverksbaserte operasjoner og ledende levetidsunderstøttelse. Tre separate varianter av F-35 vil erstatte ulike flytyper for USAs flyvåpen, marinekorps og marine, samt mer enn ti andre land.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Cathrin Nylander, finansdirektør og konstituert konsernsjef, tlf.: +47 900 43 284

Hans Petter Thomassen, adm. direktør, Kitron Norge, tlf.: +47 913 92 360

E-post: investorrelations@kitron.com

Kitron er et av Skandinavias ledende foretak innen produksjon av elektronikk og relaterte tjenester for sektorene Forsvar/Luftfart, Energi/Telekom, Industri, Medisinsk utstyr og Offshore/Marine. Konsernet har virksomhet i Norge, Sverige, Litauen, Tyskland, Kina og USA. Kitron omsatte for om lag 2.6 milliarder kroner i 2018 og har om lag 1.700 ansatte. www.kitron.com

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12.
Nyheten er levert av GlobeNewswire.